lauantai 4. helmikuuta 2017

Lähtötilanne ja ensimmäiset kiskot

Lähtötilanne on siis tämä:


Ei mitenkään kovin paha, mutta silti ne on aina häirinneet. Kulmahampaat ovat osaksi kääntyneet etuhampaiden taakse, jolloin tulee marsuefekti. Etenkin valokuvissa, kun kulmahampaisiin osuu varjot, jolloin näkyy pelkät etuhampaat. Nice. Lisäksi sekä ylä- että alarivit ovat epätasaiset ja toisen etuhampaan pinnassa on lovi, joka ei kuvassa näy. Anyway, Manninen on luvannut laittaa kaiken kuntoon.

Helmikuun 3. oli vihdoin se päivä, kun pääsin taas Mannisen tuoliin ja sain ensimmäiset kiskot suuhun. Harvemmin sitä menee riemusta hyppien hammaslääkäriin. No, tätä odotin kuin kuuta nousevaa. Aikani oli 8.20 ja koulu alkoi 10.15. Ajattelin, että ehdin varmaan juuri sopivasti kouluun, että kyllä kiinnikkeiden laittoon sen verran aikaa menee. Puoli yhdeksän pääsin sisään ja yhdeksältä olin jo ulkona koko puljusta. Oli vähän nopeampi reisu kuin kuvittelin.

Hampaisiin siis kiinnitettiin kiinnikkeitä, joiden paikat on valmiiksi katsottu. Niiden avulla kiskot pysyvät napakasti paikallaan. Lisäksi sovitettiin että kiskot ovat varmasti sopivat, ja että saan ne itse paikoilleen ja pois.

kiinnikkeitä näkyvissä poskihampaissa


Kiskot istui kuulemma suuhun kuin hansikas. Eikä edes tuntunut pahalta. Olin lukenut hirveitä kokemuksia, kuinka kiskojen reunat kalvaa ikeniä tai kieltä. Päivä meni totutellessa siihen, että suussa oli jotain ylimääräistä. Todella hassun tuntuista. Noi kiinnikkeetkin tuntui ihan valtavilta suussa, koska ovat ylimääräisiä.

Invisalignin yksi etu on se, että ne on todella näkymättömät. Niitä pidetään suussa koko ajan, paitsi syödessä. Syömisen ajaksi ne otetaan pois ja hampaat harjataan ennenkuin ne laitetaan takaisin. Kiskot suussa saa juoda vain vettä.


Kuvassa on siis kiskot suussa. Melko huomaamattomat, ellei osaa kiinnittää huomiota. Jos kiinnikkeitä ei olisi, ei kiskoja todellakaan huomaisi. 


2 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä! Kirjoitat tosi hyvin :)

    Mietin, että vaikuttaako puhumiseen? Esim S-tai R-kirjaimien sanomiseen?

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ! :)
    Itseasiassa kun sain ekaa kertaa kiskot suuhun, hammaslääkäri sano, että S-kirjain saatto jäädä pois, mutta tuli kuitenkin ihan normaalisti. Joillain kuulemma hetken aikaa s suhisee hassusti. Muutenkaan ei oo mulla vaikuttanu puhumiseen mitenkään.

    VastaaPoista