sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kahden ekan päivän fiiliksiä

Fiilikset ? AI SAATANA !!! Ekat tunnit kiinnikkeiden ja ekojen kiskojen saannin jälkeen ei tuntunu oikein miltään, mutta iltaa kohden alko totuus valjeta. Oikean puolen kiinnikkeet kalvaa huulen sisäpuolta rikki ja hampaat on aivan törkeen arat. Syöminen sattu, koska kiinnikeet tuntuu vielä terävämmiltä, kun kiskot ei oo siinä edessä. Särkylääkeet on siis ollu aika kova sana näinä päivinä. Pahimman kivun aikana ei tee mieli edes puhua. Tulee oleen siis helppo puol vuotta tolla miehelläki, jos oon vähän väliä hiljaa pari päivää. Onneks särkylääkkeet kuitenkin tosiaan helpottaa sen verran, että pääsee nalkuttaan normaalisti.

Onneks joku muukin on joskus kirjottanu fiiliksiään Invisalign -hoidon aikana, koska muistan jonkun blogista lukeneeni, että kalvamiseen auttaa ortovaha. Kävinkin eilen apteekista hakemassa paketillisen ja laitoin pahimpaan kalvamiskohtaan kiskon ja kiinnikkeen päälle. Toimii. Ihanaa.

Luulen kuitenkin, että koko puol vuotta ei tuu olemaan pelkkää kipua. Tottakai alkuun hampaat aristaa, kun ei oo vielä tottunut siihen, että ne liikkuu. Luulisin, että pahimmat hetket tulee aina olemaan kalvojen vaihdon jälkeiset päivät. Nää ensimmäiset kalvot on nyt kaks viikkoa ja sen jälkeen vaihdan niitä kymmenen päivän välein. Eli pahinta kipua odotettavissa kymmenen päivän välein. Seuraava aika Manniselle on 2.3, jolloin pyydän hiomaan tota yhtä kiinnikettä hiukan vähemmän teräväks, niin se ei kalvais tota kuulta rikki. Siihen asti auttaa vaha. Ja kaiken kaikkiaan kalvoihin tottuu tosi äkkiä, koska ne tuntuu suussa jo ihan luonnollisilta. Ellei kipua olis, en varmaan edes muistais että suussa on jotain ylimäärästä.

Mutta ihan sama vaikka kuinka sattuis, 20 viikkoo ja mulla on suorat hampaat !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti