lauantai 1. huhtikuuta 2017

Invisalignit ja syöminen

Aattelin kirjottaa erikseen tästä aiheesta, koska tää on aika iso osa näiden kans pelaamista. Kalvot siis pitää ottaa aina siks aikaa pois kun syö ja pestä hampaat ja kalvot aina syömisen jälkeen ennenkun laittaa ne takas suuhun. Jos hampaita ei pesis välissä, voisin kuvitella, että leegot ois aika täynnä reikiä melko hätäseen. Tollanen lämmin ja kostee väli kun on aika optimaalinen alusta bakteerien kasvulle. Hyi. En tiedä riittäiskö pelkkä kalvojen huuhtelu hampaiden pesun lisäks, mutta ite ainakin aina pesen ne siinä samalla vaivalla kun hammasharja kerran kumminkin on esillä.

Jos jotain muuta hyvää näistä haetaan hampaiden suoristumisen lisäks, niin napostelun on saanu unohtaa. Kun muutenki peset hampaat sen 4-5 kertaa päivässä aina ruoan jälkeen, niin ei todella tee mieli pestä niitä enää yhtään ylimäärästä kertaa napostelun takia. Eli syöminen rajottuu mulla ainakin nykyään juurikin niihin kertoihin, kun syön kunnon aterian. Ja tän seurauksena mulla on painoo tippunu kahdeksan viikon aikana 3,5kg. Ainakin ite oon siinä uskossa vahvasti, että se johtuu juurikin siitä, että ei napostele. Ja toinen hyvä esimerkki on, että tällä viikolla yks ilta oltiin kattomassa jääkiekkoo kavereilla ja kotimatkalla on sopivasti mäkkäri, mistä normaalitilanteessa oisin aivan suruttanu hakenu drive inista jotain kivaa iltapalaa (tuplajuusto ja nugetit siis), mutta tällä kertaa jäi väliin, koska en jaksanu harjata enää kertaaka sen päivän aikana hampaita. Ihan loistavaa.
Jos siis haluat suorat hampaat ja pudottaa hiukan painoo samalla, hanki invisalignit. :D

Mutta mahtaa olla outoo sit ku hampaat lopulta on suorat ja kalvoille saa toivottaa lopullisesti heipat, eikä hampaita tarvi enää olla pesemässä joka helkatin välissä. Mahtaakohan suu tuntua kauheen likaselta sen jälkeen kun ei ruoan jälkeen enää pesekkä hampaita ? Mene ja tiedä. Tällä hetkellä kyllä ainaki tuntuu siltä, että tota hampaitten jynssäystä ei todellaka tuu ikävä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti